Proiectul România Autentică s-a născut din dragoste de neam, patrie, artă și frumos. Scopul nostru este acela de a dezvolta și a readuce în lumina prezentului cultura, arta și valoriile tradiționale românești. Avem ca misiune creionarea poveștilor de odinioară, fiind un proiect ce a demarat din apriga dorință de a nu lăsa să piară basmele satelor românești, doirnd să promovăm frumusețea României și a întregului port popular, în primul rând în țară, dar și peste hotare.
Pasiunea pentru românesc ne-a stat în suflete de mici copii, însă acum legătura își face simțită prezența mai mult ca oricând. Demarând acest proiect odată cu începutul anului 2016, promitem un an presărat cu activități de suflet, redescoperind cultura și tradițiile locale cu mare drag.
Când ne gândim la România, ne scufundam în sentimente de dor, fericire și mândrie. Patria românească este mult mai mult decât ceea ce se arată în prezent. România înseamnă bunătate, puritate, creativitate, unicitate și pasiune. Este locul în care omul și natura trăiesc în comuniune și se bucură împreună de bogățiile oferite.
România este o țară ce are un relief variat, de o diverstiate deosebită, fiind un teritoriu carpato-danubiano-pontic. Având în centru șirul Munților Carpați, înconjurați de dealuri și câmpii ce își fac loc printre multutidinea de tipuri de unități acvatice, precum: fluvii, râuri, lacuri, ape marine și subterane, plaiul nostru este unul al descoperirilor și poveștilor.
Urmând cursul Dunării, România se bucură de aproape toată suprafața Deltei Dunării, găsindu-și loc în patrimoniul mondial al UNESCO încă din anul 1992. Aici se regăsesc elemente unice în lume, o biodiversitate deosebită, cu o faună și floră unică în Europa. În această multitudine de obiective turistice se află și lăcașuri de cult, situri arheologice sau monumente istorice ce atrag curioși din toate colțurile lumii.
Natura a ocupat dintotdeauna un loc de cinste în sufletele românilor, cei mai importanți dintre aceștia folosind-o drept sursă de inspirație în creatilor lor artistice.
Unul dintre cei mai de seamă români, ce și-au făcut simțită prezența în întreaga lume, este marele maestru al sculpturii contamporane, Constantin Brâncuși, născut în satul Hobita, Gorj, ce s-a stins din viață la Paris, însă sufletul îi era strâns legat de neamul românesc. În operele sale, Brâncuși a folosit natura și simbolurile tradiționale românești drept inspirație în toate sculpturile. Fiind un mare iubitor de românesc, acesta a folosit și simbolul natiopnal al românilor, ia românească drept muză, reinterpretând în sculpturile sale motivele tradiționale românești regăsite pe aceasta. El a oferit astfel alte dimensiuni realității, prin esența spiritului pur românesc, și viziunea sa unică, ce a făcut înconjurul lumii. În Târgu-Jiu putem privi cu mândrie operele sale „Poarta Saratului”, „Masa Tacerii” și „Coloana Infinitului”, trei elemente sculpturale ce întregesc Ansamblul Monumental.
Continuând seria marilor artiști români, îl amintem pe marele poet al neamul nostru, Mihai Eminescu, fiind cunoscut drept cea mai de seamă voce poetică din literatură românească. Operele sale și-au găsit alinarea în romantismul lui Eminescu, inspirat fiind de pasiunea să pentru istoria natioanala, dragostea, și pentru natura ce ne înconjoară. Acesta a intrat în contact direct cu obiceiurile, tradițiile, limbă și realitatea tipice romaneasti, reușind să transpună în poeziile sale gândurile și sentimentele străbătute de acestea. În urma să, s-au scris o multutidine de biografii, studii și monografii despre viață, trăirile și operele sale.
De-a lungul artei românești, se regăsește și un nume cu răsunet, Ciprian Porumbescu, un important compozitor român. Începându-și studiile pe teritoriul românesc, la Suceava și Cernăuți, și continuând mai apoi la viena, acest compozitor bucovinean este unul dintre cei mai famosi români, cea mai de seamă lucrare a să fiind „Balada pentru vioară și orchestra”, dar și celebrul cântec patriotic, „Pe-al nostru steag e scris Unire”. Porumbescu, muzicianul românilor devine astfel un simbol nepereche al neamului nostru.
Vă invităm să luați parte la alături de noi la inceperea unor noi povesti, la recrearea unei Românii Autentice, România TA.