RomânIA Autentică s-a născut din dragoste de neam, patrie, artă, cultură și frumos. Scopul nostru este acela de a nu lăsa să moară ceea ce străbunii noștri ne-au lăast ca moștenire. Tradițiile și obiceiurile trebuiesc readuce în lumina prezentului cinstind istoria neamului românesc. Din apriga dorință de a nu lăsa să piară basmele satelor românești, dorind să promovăm frumusețea României și a întregului port popular, în primul rând în țară, dar și peste hotare, strabatem România în lung și în lat pentru a descoperii cele mai minunate locuri.

Demarând acest proiect odată cu începutul anului 2016, am promis ca an de an să presărăm activități de suflet, să redescoperim împreună cultura și tradițiile, oamenii de valoare ai României și binențes împreună să reușim să înscriem ia românescă în patrimoniul UNESCO. Anul trecut am celebrat RomânIA Autentică, acasă la Brâncuși, un eveniment amplu, cu impact național și internațional.brancusi-s-gate-kiss-15830988Motivația principală a desfășurării evenimentului RomânIA Autentică la Hobița a fost dată de faptul că în anul 2016 împlinit 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, obiectivul evenimentului fiind de promovare a valorilor românești, istoria, meșteșugurile, tradițiile românești , simbolurile cusute pe IE, brandul de țară, cu alte cuvinte promovarea patrimoniului cultural dar și a potențialului turistic au reprezentat parte din obiectivul nostru principal.romania autentica RomânIA Autentică, ediția a întâia a fost organizată la inițiativa Asociației Naționale a Antreprenorilor împreună cu Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Tg. Jiu, Primăria Peștișani, Autoritatea Națională pentru Turism, Ansamblul Doina Gorjului și s-a bucurat de susținerea mediatică oferită de partenerii noștri: Agerpres, Radio România Actualități, România TV, Etno TV, Țărăncuța Urbana, Vacanțe la țară, Ziarul Bursa, Business Woman, Radar de Media, ANTREC, etc.

Anul acesta pentru că dorul de România Autentică, ediția a doua,  a fost la fel de mare, ne-am propus să ne revedem  la Hobița dar și în Capitala Renașterii Naționale, la IAȘI. În urmă cu 100 de ani, orașul Iași, fosta capitală a Moldovei, își demonstra încă o dată importanța strategică pentru națiunea română. Despre jertfa înaintașilor noștri se vorbește astăzi mai puțin, uităm elementele identitare din care țășnește sângele românesc. Regina Maria spunea în anul 1918 la Iași că ,, Nici un foc un curăță ca focul jerfei, nici o flacără nu se suie mai drept până în inima Dumnezeirii”.mariaSutele de mesaje  și imagini transmise atât pe mail cât și pe contul nostru de facebook  ne-au impulsionat să continuăm, am simțit că am  pătruns în case și în sufletele a mii de români care ni s-au alăturat în demersul nostru de a promova o RomânIE Autentică și că împreună ne-am scufundăt în sentimente de DOR. Așadar, vă așteptăm în data de 24 iunie, de Sânziene la cea de-a doua ediție a Festivalului RomânIA Autentică care se va desfăsura la IAȘI și la Hobița și împreună să înscriem IA românescă în patrimoniul UNESCO,  să contribuim la promovarea tradițiilor și obicieiurilor românești, a meleagurilor moldovenești, a conservării și promovării artei populare românești.