Începând cu un vis și continuând cu multă ambiție, muncă și pasiune, Festivalul „RomânIA Autentică” a fost unul de succes!

Asociația Națională a Antreprenorilor, Consiliul Județean Gorj, Primăria Peștișani, Asociația Tradiții de pe Valea Bistriței – Peștișani, Autoritatea Națională de Turism și Primăria Târgu Jiu au organizat pe 24 și 25 iunie a.c., cu ocazia Sânzienelor și a Zilei Internaționale a Iei, la Hobița, acasă la Brâncuși, primul mare festival de tradiții și meșteșuguri populare românești, ce a atras mii de turiști din întreaga țară, dar și de peste hotare.

Totodată, evenimentul a fost legat de Constantin Brâncuși și de operele sale de la Târgu Jiu. Prima paradă a iilor, de Sânziene, a avut loc chiar pe Calea Eroilor. Parada a debutat cu un spectacol folcloric la Masa Tăcerii și s-a încheiat cu o horă uriașă, în Parcul Coloanei Fără Sfârșit.

După momentele de poveste petrecute la Târgu Jiu, miile de oameni s-au mutat la Hobita, luând parte la spectacolul oferit de către participanții la festivalul România Autentică.

Vibrând sufletește pe ritmurile celor mai frumoase melodii populare și cinstind frumusețea portului popular românesc, peste 7000 de persoane, toate îmbrăcate în IE au luat parte la eveniment în cele două zile, rupte parcă din povești de odinioară.

Timp de 2 zile, județul Gorj a avut parte de o petrecere câmpenească ce a răsunat de bucurie și voie bună, alături de prezentatorii evenimentului: Măriuca Mihăilescu și Valentin Sanfira, împreună cu unele dintre cele mai mari nume ale muzicii populare românești, precum: Niculina Stoican, Petrică Mîțu Stoian și Gheorghe Rosoga, Steliana Sima, Ion Ghițulescu, Rodica Mitran, alături de mulți alți copii talentați, toți iubitori de românesc.

Cei prezenți la eveniment au putut admiră meșteșugurile tradiționale și alte obiceiuri străvechi și autentice, puse în valoare de către meșterii populari prezenți, ce au povestit și arătat cu drag, doritorilor, importanța și frumusețea păstrării artelor populare românești.

Mulțumiri speciale: Etno TV, România TV, Radar de media, Radio România Actualități, Agerpres, Ciuc, Grupul de presă Bursa, Business Woman, The Bucharest Lounge, Flori de ie, Graphtec, Germino.

romania autentica

romania autentica

romania autentica romania autentica

romania autentica

romania autentica