Anul acesta mutăm agitația urbană la sat. Acolo unde veșnicia își are locul, acolo unde sămânța rodnică a lui Brâncuși a fost plantată.

Meșteșugari din toate colțurile României, din Moldova de peste Prut, Serbia și Ucraina, designeri de produs, pictori, sculptori, opincari și gurmanzi și-au dat întâlnire la Hobița.

IMG_3359-700x700

Satul românesc a rămas încă de poveste. Zeci de sate par desprinse din rai, ascunzând poveștile incredibile ale unor români remarcabili. Lumina care aluneca nostalgic pe obrazul brăzdat al lui tanti Maria sau suspinul lui nea Ciuncanu atunci când recompun poveștile schimbării în timp a meșteșugurilor tradiționale nu au cum să nu te miște, istoria lungă de multe veacuri a iei sau a portului popular românesc rămâne veșnic vie în sufletele lor!

IMG_3417-700x933

Poate  că zbuciumul cotidian are efect amnezic sau poate am uitat  să ne reîntoarcem la cei care ne așteaptăm pragul porții, mult prea obișnuiți fiind cu facebook-ul și alte canale de socializare, de aceea, noi cei din echipa România Autentică, ne-am propus să îmbinăm tradiționalul cu high tech-ul!

Vino și tu la Hobița în 24 și 25 iunie a.c. să vezi ce pot face două mâini dibace. Au dispărut școlile profesionale însă încă mai avem oameni cu suflet de aur care sunt dispuși să dăruiască din pasiunea lor. Hai, să ducem împreună tradiția mai departe! Tu ce lași moștenire copiilor tăi?

IMG_3445-700x933

Astfel, în perioada 24 și 25 iunie 2016 va avea loc un eveniment unic, festivalul România Autentică, pe platoul Poiana Mare din satul Hobița, comuna Peștișani, acasă la Brâncuși. Festivalul România Autentică este organizat de Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Asociația Tradiții de pe Valea Bistriței-Peștișani,  Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliul Județean Gorj și Primăria Primăria Peștișani.

Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături, partenerilor noștri:România TV, Etno TV, Radio România Actualități, Agerpres, Grupul de Presă Bursă, Radar de Media, Business Woman, The Bucharest Lounge, Tărăncuța Urbană, Flori de Ie, Asociația Acasă la Brâncuși, Caseta Studio, Germino, Graphtec.