În perioada 24 și 25 iunie 2016 va avea loc un eveniment unic, festivalul România Autentică, pe platoul Poiana Mare din satul Hobița, comuna Peștișani, acasă la Brâncuși. Festivalul România Autentică este organizat de Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Asociația Tradiții de pe Valea Bistriței-Peștișani,  Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliul Județean Gorj și Primăria Primăria Peștișani.

Învăluit în dor de romanesc, festivalul are ca principal obiectiv promovarea tradițiilor și meșteșugurilor românești, a frumuseții meleagurilor românești, și cu predilecție, a zestrei lăsată moștenire neamului românesc de către Constantin Brâncuși.  Astfel, ne propunem să vibrăm sufletește pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspirație tradițională, cinstind frumusețea portului nostru popular.

IMG_3491-700x933

În cadrul evenimentului sunt așteptați aproximativ 10.000 de oameni, atât artiști, mici meșteșugari și negustori români, dar și din afară, cât și oameni de cultură, artă, business, și nu numai.

Fiind un festival deosebit, am invitat-o alături de noi pe Măriuca Mihăilescu, un om cu un suflet curat, colorat și frumos.cea care va prezenta, cu drag, evenimentul.

Măriuca Mihăilescu prezintă emisiunea La fix de pe TVR. Este jurnalist la televiziunea publică din 2003, timp în care a moderat și produs emisiunile de revista presei Deschiderea ediției și La Prima Oră, emisiunea de dezbatere Liber pe contrasens și programul matinal Regional Cafe.

me

Evenimentul va fi o sărbătoare câmpenească, cu mâncare tradițională, udată cu un pahar de vin, să ne răcorească dorurile grele. Participanții care doresc să încerce cele mai frumoase meșteșuguri românești, vor avea această oportunitate, întrucât, vor însoți sărbătoarea, o serie de meșteri în arta populară precum olărit, sculptat, tors lână sau cusut semne populare. Sunt așteptați astfel meșteri din țară, dar și din Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova.

Ne bucurăm astfel, cu drag, că Măriuca Mihăilescu ne-a acceptat propunerea de a lua parte alături de noi, de toți iubitorii de frumos și de românesc la un festival unic și autentic.

Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături, partenerilor noștri: România TV, Etno TV, Radio România Actualități, Agerpres, Grupul de Presă Bursă, Radar de Media, Business Woman, The Bucharest Lounge, Tărăncuța Urbană, Germino, Flori de Ie, Asociația Acasă la Brâncuși, Caseta Studio, Germino, Graphtec. 

Vă așteptăm, cu mic, cu mare să petrecem două zile precum odinioară, în spirit românesc și viu colorat. Ia-ți IA cu tine și vino la cel mai mare festival autentic românesc!